Novosti

LAG-natječaj za tip operacije 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Image

Dana 08.03.2018 godine LAG „Sjeverna Istra“ objavljuje 1. LAG Natječaj iz LRS LAG-a za Tip Operacije 6.3.. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od 23.03.2018. godine i završava 23.04.2018. godine.
Ukupni iznos raspoloživih sredstava za ovaj Natječaj iznosi 95.200,00 EUR
Visina potpore po nositelju projektne prijave iznosi 15.000 EUR, odnosno 111.678,00 HRK.

 

Glavni podaci o natječaju:

Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva

Datum otvaranja natječaja: 08.03.2018

Rok za prijavu: 23.04.2018

Iznos sredstava: 95.200,00 EUR

Tijelo: LAG "Sjeverna Istra"

 

Tekst LAG-natječaja i sva prateća dokumentacija nalaze se na sljedećem linku:

http://www.lag-sjevernaistra.hr/natjecaj/lag-natjecaj-6-3/   

Image

Dana 19. veljače, u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održao se početni sastanak sudionika prvog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu je prethodila Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije). Početnim sastankom otvoren je Otvoreni inovacijski laboratorij EU projekta “DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region” koji se nalazi u prostoru Rektorata, na adresi Zagrebačka 30. Projekt je sufinanciran iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog programa, u njemu sudjeluje 12 partnera iz sedam europskih zemlja, a provoditi će se do lipnja 2019. godine.

Početni sastanak okupio je mlade talente koji su iskazali interes za sudjelovanjem u prvom ciklusu, te njihove mentore. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli te Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije nositelji su ove projektne aktivnosti u regiji, a uz njih su na otvorenju sudjelovali i predstavnici Istarske regionalne energetske agencije IRENA-e, Grada Buzeta, Maistre, Infobipa, Eurokonzaltinga i Uniline-a koji će imati ulogu mentora.

 

Tijekom prvog ciklusa Otvorenog inovacijskog laboratorija, mladi će talenti inovativnim metodama i uz timski rad s mentorima tražiti rješenja, testirati ideje te putem edukacija jačati svoje poduzetničke vještine. Uključivanjem u ciklus inovacijskog laboratorija, polaznicima će se omogućiti kvalitetno mentorstvo, stjecanje praktičnih znanja i poduzetničkih vještina, potencijalno zapošljavanje te umrežavanje na regionalnoj i međunarodnoj razini.

Natječaji LAG-a u 2018. godini - poziv na predstavljanje

Image

Lokalna akcijska grupa „Sjeverna Istra“, u suradnji s gradom Buzetom i općinom Lanišće, vas poziva na predstavljanje Plana provedbe LAG-natječaja u 2018. godini.

Predstavljanje Plana provedbe LAG-natječaja u 2018. godini dio je animacijskih aktivnosti u svrhu pripreme projekata koji se planiraju provoditi putem Lokalne razvojne strategije LAG-a „Sjeverna Istra“ (LRS). Aktivnost se odvija u okviru podmjere 19.4. „Tekući troškovi i animacija” unutar mjere 19 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., a sufinancirana je sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Predstavljanje Plana provedbe LAG-natječaja u 2018. godini će se održati dana:

31. siječnja 2018. godine

s početkom u 18:00 sati

Narodni dom, Gradska vijećnica,

II. istarske brigade 2, Buzet

Cilj ovog javnog predstavljanja je upoznati zainteresiranu javnost s procesom odabira projekata na LAG-razini koji će pristići po pojedinom LAG-natječaju u okviru provedbe LRS-a te informirati o tipovima operacija za koje će LAG-natječaji biti objavljeni u 2018. godini. 

Predstavljanje je namijenjeno svim zainteresiranima za prijavu na LAG-natječaje s područja grada Buzeta i općine Lanišće: OPG-ovima, tvrtkama, obrtima, predstavnicima JLS-ova, udrugama i ostalima.

 

Teme koje će biti obrađene su sljedeće:

Predstavljanje LAG-a i Lokalne razvojne strategije LAG-a 2014. – 2020.

Plan provedbe LRS-a i LAG-natječaja.

Prezentacija postupka odabira projekata na LAG-razini u okviru provedbe LRS-a.

Sažeti prikaz natječaja koji će se objaviti u 2018. godini.

 

Sve zainteresirane molimo da prijave svoj dolazak na predstavljanje putem sljedećih kontakata:

Tel: 052 255 931

Mob: 098 99 44 399

E-mail: info@lag-sjevernaistra.hr

 

Rok za prijavu je 31.01.2018.

 

Kontakt osoba za sve dodatne informacije:

Isabela Knežević

Tel: 052 255 931

Mob: 098 99 44 399

Analiza kvalitete maslinovog ulja i ploda masline

Image

OPG Jermaniš, Bržendi, Sveti Donat u suradnji sa tvrtkom NIR Analiza d.o.o., za tehničko ispitivanje i analizu iz Zagreba, dana 11. studenoga 2017. godine s početkom u 10:00 sati, u prostorijama Društvenog doma Sveti Donat, vršit će fizikalno-kemijsku analizu svih parametara kvalitete maslinovog ulja i ploda masline.

EU novac za "Poduzetnički inkubator Verzi"

Image

Grad Buzet uspješno je aplicirao projekt "Poduzetnički inkubator Versi" na natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture“ (KK.03.1.2.01) Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, koji se financira sredstvima strukturnih fondova Europske unije. Za palaču Versi osigurano je tako 3.912.971,10 kuna EU sredstava, što predstavlja 97,4 posto sufinanciranja. Uz potpunu rekonstrukciju ove drevne starogradske palače u njezinim će se prostorima urediti višenamjenska multifunkcionalna dvorana, prostorija za sastanke, prostor za djelovanje novoosnovanih poduzeća u inkubatoru, te poslovni prostori u prizemlju zgrade.
- Izuzetno smo sretni što nam je odobren novac za ovaj projekt, koji će, osim daljnjeg razvoja poduzetništva u našem gradu, doprinijeti i potpunoj rekonstrukciji jedne od ljepših zgrada u našoj starogradskoj jezgri. Uz značajne potpore koje smo proteklih godina izdvajali za osnivanje i početak rada malih poduzetnika, ovim projektom ćemo to nadopuniti osiguravanjem prostora onima koji se odluče otisnuti u poduzetničke vode - naglasio je buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.
S obzirom na značajan broj prijavljenih kvalitetnih projekata, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao nadležnim tijelom za upravljanje EU fondovima, uz početnih 380 milijuna namijenjenim razvoju poduzetničke infrastrukture, osiguralo je prošlog tjedna dodatnih 260 milijuna kuna, čime će se u konačnici financirati više od 45 projekata, u ukupnom iznosu od 640 milijuna kuna. Najniži iznos potpore koju je bilo moguće dodijeliti iznosi 200.000,00 kuna, dok je najveći iznos 20.000.000,00 kuna.

Vaše poduzeće ili obrt ne nalazi se u našem katalogu ili ste promijenili podatke?

Kontaktirajte nas